przekąski
-
Wam też pociekła ślinka na seansie? Wyjaśniamy, jak zrobić pizzowe kuleczki z filmu "Doktor Strange 2"
Mamy tu fanów pizzy i uniwersum Marvela? Nie tylko ich zachwycą pizzowe kuleczki przygotowane na wzór tych z filmu "Doktor Strange w multiwersum obłędu". Mamy prosty przepis, z którym bez wątpienia każdy sobie poradzi. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Pięć dodatków, które będą pasować do wszystkiego, co robisz na grillu. Mamy proste przepisy
Planujecie grillowanie w weekend? Oprócz mięs i ciężkich dań przydadzą się także przekąski. Mamy dla was pięć prostych przepisów, które na pewno posmakują gościom.
-
Pełnowartościowe sałatki to idealny pomysł na szybką przekąskę. Oto kilka przepisów
Sałatki zazwyczaj kojarzą się nam ze ścisłą dietą. Dla wielu osób takie danie nie ma smaku. Wcale tak nie musi być! Przedstawiamy wam kilka przepisów na pyszne i pełnowartościowe sałatki, które na stałe wylądują w waszym menu.
-
Dip serowy - idealny do przekąsek i prosty w przygotowaniu
Dip serowy to jeden z ulubionych sosów, którego możemy skosztować w kinie podczas seansu filmowego. Zastanawiacie się jak zrobić sos serowy w domu? To niezwykle proste! Wystarczy kilka składników, choć oczywiście podstawą jest dobrej jakości ser....
-
Ciasto francuskie na pięć sposobów. Takie przekąski to hit i zrobisz je ekspresowo
Planujesz spotkanie ze znajomymi? A może masz ochotę na szybką, smaczną przekąskę? Najlepiej wykorzystać do tego ciasto francuskie. Mamy dla was pięć pomysłów na pyszne przegryzki, które zrobicie błyskawicznie.
-
Sajgonki - przepis na chińską przekąskę bez wychodzenia z domu. Podstawą są odpowiednie składniki
Sajgonki to popularne danie kuchni azjatyckiej, które przypomina nieco polskie krokieciki jednak różnica jest znacząca. Przygotowuje się je ze świeżych warzyw, mięsa i papieru ryżowego. Nie brakuje też aromatycznych przypraw i sosów, które...
-
Ślimaczki z ciasta francuskiego - minuta roboty i chwila pieczenia, a efekt palce lizać
Jeśli chodzi o szybkie i smaczne przekąski, ślimaczki z ciasta francuskiego są na pierwszym miejscu, zarówno dla fanów wytrawnych smaków jak i sympatyków słodyczy. Dziś mamy dla ciebie dwa bardzo proste przepisy na ślimaczki, które wspaniale...
-
Przekąski na Wielkanoc - zasmakują i ozdobią stół. Wykonasz je w kilka minut
Na świątecznym stole poza jajkami, żurkiem i domowymi wędlinami nie może zabraknąć przystawek. Przekąski na Wielkanoc są nie tylko smaczne, ale też pięknie ozdabiają stół. Sprawdź jak je przygotować i zaskocz swoich bliskich w te święta.
-
Masz tylko 10 minut? Podpowiadamy, jak zrobić błyskawiczną pastę z tuńczyka
Brak czasu to prawdziwa zmora większosci osób. Ciągle gdzieś się spieszymy, za czymś gonimy. Z myślą o tych, którzy nie lubią tracic długich godzin na przygotowywanie posiłków powstał przepis na błyskawiczną pastę z tuńczyka. Idealnie sprawdzi się...
-
Szparagi - przepis na przystawkę lub pyszny dodatek. Podpowiadamy, co zrobić, by nie były gorzkie
Szparagi to warzywo sezonowe, które jest cennym źródłem wielu witamin. Można je przygotować na wiele sposobów, są składnikiem wielu dań, ale dobrze smakują podane też jako przystawka. Można je gotować, zapiekać i dusić. Jak smakują najlepiej?...
-
Zrobiłam dojrzewający boczek. Do tego smaku nie ma startu żaden włoski specjał
-
Domowa szynka peklowana na święta. Będzie przepyszna, ale dwa razy ją "wykąp"
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc. Upiecz ją w szalotce i dodaj kwaśny płyn. Pycha
-
Piękna, rumiana i apetyczna - taka właśnie powinna być ćwikła. Dodaj ten składnik, a buraki nie zszarzeją
- Pankejki. Połącz mleko z lekkim serkiem, a będą pyszniejsze niż zawsze
- Ten sok poradzi sobie z brzydkim zapachem. Plastikowe opakowania będą jak nowe
- Światowy Dzień Muffina. Świętuj z nami dzień pysznej babeczki!
- Jesz je każdego dnia, ale czy coś o nim wiesz? W tym quizie pytamy o pieczywo!
- Przepis mojej mamy na szybki sernik bez pieczenia. Smakuje obłędnie
-
Focaccia - przepis włoskiego szefa kuchni. Gennaro zdradza idealne proporcje. Do tego patent z miską
Focaccia to pyszne włoskie pieczywo. Świetnie sprawdzi się jako przystawka czy przekąska. Można zrobić ją z wieloma różnymi dodatkami, totalnie według własnych upodobań. My zaprezentujemy wam sposób, w jaki focaccię przyrządza Gennaro Contaldo -...
-
Sajgonki - przepis na azjatycką przekąskę. Sekretem smaku są odpowiednio dobrane składniki
Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz wielu krajów Azji Południowo-Wschodniej. Przekąska przypomina dobrze nam znane krokiety, jednak składniki znacząco się różnią. W naszym przepisie podpowiadamy, jak je prawidłowo przygotować oraz...
-
Ciasto francuskie - przepisy doskonałe na imprezę. Trzy przepisy, które zrobisz w mniej niż kwadrans
Szybkie dania, które przygotujesz w kilka minut, a łączy je jeden składnik. Jest to ciasto francuskie - mamy przepisy, które absolutnie nie sprawią ci trudności. Dzięki nim będziesz cieszyć się wyjątkowym smakiem. Podziel się nimi z rodziną i...
-
Bułki z serem. Jak przygotować proste i efektowne kanapki? Wystarczy zastosować kilka tricków
Bułki z serem są najprostszym i najczęściej wykorzystywanym sposobem na przygotowanie drugiego śniadania i nie tylko. Co zrobić, aby zwykła bułka z serem smakowała wyjątkowo, a przy okazji była pożywna i wartościowa?
-
Deska serów i wędlin. Idealna przekąska dla niespodziewanych gości
Deska serów i wędlin to dobre rozwiązanie, kiedy zaskoczą cię niespodziewani goście. Można ją przygotować w kilka minut, jest efektowna i każdy powinien znaleźć na niej coś dla siebie.
-
Ciasto filo na słodko i słono. Jak zrobić samemu "magiczny pergamin"? Wystarczą podstawowe składniki
Ciasto filo to ''magiczny pergamin'', który sprawdza się zarówno do dań obiadowych, jak i słodkich wypieków. Szukasz przepisów na bazie ciasta filo? Sprawdź poniższe propozycje.
-
Przepis na chipsy domowe. Jak zrobić w piekarniku chrupiącą przekąskę? Wyjaśniamy
Chipsy to jedna z popularniejszych przekąsek na imprezach. Czasem jednak nachodzi nas ochota, żeby je zjeść ot tak, po prostu. Wystarczy kilka składników, aby zrobić je samodzielnie w domu. Będą jeszcze lepsze niż ze sklepu.
-
Placki z jabłkami na kefirze - smaki dzieciństwa [prosty przepis]
Placki z jabłkami to nie tylko doskonała alternatywa dla kanapek, ale też wspomnienia podane na talerzu. Poszukujesz smaków z dawnych lat? Sprawdź przepis idealny dla Ciebie i dzieci.
-
Domowe nuggetsy jak z McDonalda, czyli pyszny fast food w twojej kuchni. Ważna jest panierka
Kto z nas nie ma czasem ochoty na jedzenie typu fast food? Kiedy złapie cię nagła ochota na takie danie, wypróbuj nasz przepis na domowe nuggetsy jak z McDonalda. Są pyszne, a dzięki panierce z parmezanem będą cudownie chrupać przy każdym kęsie.
-
Gofry - przepis na słodką przystawkę, który musisz wypróbować
Gofry to narodowy przysmak Polaków i chociaż kojarzą się głównie z wakacjami nad polskim morzem, to idealnie sprawdzą się także podczas wieczoru we dwoje. Przepis i pyszne patenty na gofry prezentujemy poniżej.
-
Jakie przekąski na zimno przygotować na imprezę?
Jakie przystawki na zimno cieszą się powodzeniem na imprezach? Chcemy, aby przekąski były łatwe w przygotowaniu i smaczne. Kolorowy stół zachęca gości do jedzenia i sprzyja dobrej atmosferze. Przekąski na zimno, które pojawią się w trakcie...
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Jeden trik sprawi, że będą nieziemsko chrupiące
Domowe frytki to jedna z najprostszych i najtańszych przekąsek. Nie musisz smażyć ich w głębokim tłuszczu, żeby były idealnie chrupiące i pyszne. Z naszymi wskazówkami przyrządzisz je szybko w piekarniku.
-
Sałatka krabowa, czyli coś w sam raz na mały głód. Nie zapomnij o tym dodatku, a będzie przepyszna
Sałatka z paluszkami krabowymi to idealny pomysł na lunch, lekką kolację lub weekendowe spotkanie z przyjaciółmi. Przepis na sałatkę krabową jest banalny, jednak nie wolno zapomnieć o soku z cytryny - ten dodatek świetnie podkręci smak tej sałatki.
-
Focaccia - przepis na przysmak prosto z Włoch. Dwa dodatki zaczarują to danie
Focaccia, czyli płaski chlebek zrobiony z ciasta na pizzę to klasyka włoskiej kuchni. Prosta w wykonaniu i niezwykła w smaku focaccia to idealny pomysł na wieczorną przekąskę lub samodzielne danie. Przepis jest bardzo prosty, a najlepsza focaccia ...
-
Placki z jabłkami - przepis na powrót do przeszłości
Placki z jabłkami to smak dzieciństwa współczesnych dorosłych. Aromatycznego zapachu, który roznosi się przy smażeniu, nie da się pomylić z niczym innym. Szukasz przepisu na kulinarny powrót do przeszłości? Sprawdź poniższą propozycję.
-
Sajgonki - przepis na azjatyckie krokiety. Smakują jak w chińskiej restauracji
Sajgonki to popularna przekąska, pochodząca z krajów azjatyckich, zdobywająca coraz większą popularność wśród polskich smakoszy. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe i bez problemu zrobisz je w swojej kuchni, wystarczą tylko ulubione składniki,...
-
Kanapeczki z łososiem - przekąska last minute
Kanapeczki z łososiem to idealne rozwiązanie w każdej podbramkowej sytuacji, nie tylko świetnie smakują, ale też daleko im do banału i przepięknie się prezentują na stole.
-
Ciasto francuskie ze szpinakiem - przepis na przekąskę dla zabieganych. Z tym sosem smakują obłędnie
Masz ochotę na smaczną przekąskę, ale twój grafik jest napięty i nie masz dużo czasu na kuchenne popisy? Jeśli tak, to mamy dla ciebie bardzo szybki przepis na przekąskę idealną, czyli ciasto francuskie ze szpinakiem. Jak przygotować małe co nieco...
-
Churros - hiszpański zawrót głowy na tłusty czwartek i nie tylko
Churros to coraz bardziej popularna słodka przekąska. Marzy Ci się wyjątkowy deser, który można szybko przygotować z kilku prostych składników? Sprawdź przepis na hiszpański przysmak, który od tej pory stanie się Twoim ulubionym smakołykiem.
-
Pączki z wątróbką i parmezanem - przepis na przekąskę w staropolskim stylu. Magda Gessler dodaje ważny składnik
Pączki z wątróbką i parmezanem to wyśmienita wariacja na temat znanych przekąsek karnawałowych. Ten staropolski przepis przeżywa swój renesans i warto go wypróbować i zaskoczyć się delikatnym smakiem. Przepis na te wytrawne pączki z wątróbką jest...
-
Sajgonki, czyli smak Azji w twojej kuchni. Jak je zrobić, by wszystkim smakowały?
Sajgonki, czyli przekąska przypominająca krokiety, szczególnie popularna w krajach azjatyckich, szturmem zdobyła nasze serca i podniebienia. Przepis jest banalny i daje mnóstwo możliwości w kompozycji składników. Jak zrobić sajgonki, by wszystkim...
-
Jak zrobić naleśniki? Tym razem się uda! Podpowiadamy superprosty przepis
Jak zrobić naleśniki? To pytanie pojawia się zawsze wtedy, gdy kolejne próby kończą się porażką. Czy istnieje przepis idealny? Sprawdź poniższą instrukcję i kilka dodatkowych zasad, które pomogą osiągnąć kulinarny sukces.
-
Domowe rurki z kremem, czyli raj dla wszystkich łasuchów. Na weekend sprawdzą się idealnie
Rurki z kremem są uwielbiane przez wielu miłośników słodkości. Dziś mamy dla was przepis na domowe rurki z kremem, które smakują lepiej niż z cukierni. Idealnie sprawdzą się jako słodkie co nieco na weekend.
-
Naleśniki po meksykańsku - obiad w kolorze sombrero. Sprawdź prosty przepis
Naleśniki po meksykańsku to sycąca eksplozja smaku, którą szczególnie docenią mięsożercy. Szukasz pomysłu na naleśniki? Sprawdź trzy wersje w tym także opcję dla wegan.
-
Chleb w jajku - jak go zrobić? Przepis na chleb w jajku z serem
Chleb w jajku to jedna z najprostszych przekąsek, które wiele osób zna z dzieciństwa. Rzeczywiście nie jest to danie zdrowe, ale i tak chętnie do niego wracamy. Jak je urozmaicić? Podpowiadamy.
-
Arancini - przepis na sycylijskie pyszności. Ten farsz to mistrzostwo smaku
Arancini to pyszne faszerowane kulki ryżowe panierowane w bułce tartej. Są prawdziwym przysmakiem Sycylijczyków, chociaż w Polsce także nie brakuje fanów tej przekąski. Jak zrobić pyszne, chrupiące arancini? Farsz z pomidorami i mozzarellą idealni...
-
Qurrito - przepis na pyszną przekąskę rodem z Meksyku. Bez problemu zrobisz ją samodzielnie
Qurrito to przepyszna i chyba najprostsza przekąska, jaką można przygotować z tortilli. Nasz przepis na qurrito jest banalny, a samo danie smakuje jak w najlepszej meksykańskiej restauracji. Jak je przygotować? Nie przesadź z tabasco.
-
Sałatka z kaszą bulgur. Łatwe danie, które możesz jeść samo lub jako dodatek
Sałatki mają to do siebie, że można je niemalże dowolnie modyfikować, aby osiągnąć pożądany smak. Sałatka z kaszą bulgur również należy do tego grona. Najczęściej występuje jako libański tabbouleh, ale można ją jeść też w innych odsłonach.
-
Przekąski na karnawał bez gotowania. Zrobisz je błyskawicznie
Karnawałowe przekąski powinny być pyszne i proste w przygotowaniu. Po takie przegryzki goście sięgają najchętniej. Mamy dziś dla was pięć pomysłów na proste przekąski na karnawałowe spotkania.
-
Sałatka z kaszą kuskus. Przy niej się nie napracujesz. Kilkanaście minut i gotowe
Kuskus jest bardzo wdzięczną kaszą. Nie trzeba go długo przygotowywać, aby nadawał się do jedzenia. Dzięki temu jest świetnym dodatkiem do dań głównych, a także doskonałą bazą do sałatek. Jeżeli masz mało czasu, a musisz przygotować jakąś przekąsk...