upał

Więcej o:

upał

  • Co jeść w upał? Postaw na dania bez gotowania!

    rozważyć: Owoce i warzywa - to właśnie one powinny być podstawą naszego letniego menu. Świeże warzywa i owoce są niezwykle cenne, ponieważ mogą nawodnić nasz organizm i jednocześnie dostarczyć mu niezbędnych składników mineralnych, które podczas upałów bardzo szybko tracimy. Możesz zjadać je w całości lub

  • Za oknem upał? Czas na chłodnik!

    przyswajanie składników odżywczych. Jaki chłodnik wybrać na upał? Zupa „na zimno" to idealne danie na letnie, ciepłe dni. Nie tylko orzeźwia, ale również dodaje energii i nie obciąża żołądka. Takie danie gasi pragnienie, a co najważniejsze uzupełnia niedobory płynów w organizmie, które tracimy

  • Szybkie desery na zimno - idealne na upały. Co przygotować? [PRZEPISY]

    Desery w pucharku: idealna przekąska na lato Desery w pucharku to idealny pomysł na letnie upały. Porcje można przygotować odpowiednio wcześniej i przechowywać w lodówce, bądź wykonać je tuż przed spożyciem – czekając tylko tyle, ile potrzeba do schłodzenia smakołyku. Eton Mess &ndash

  • Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk

    Letnie upały już za nami, nadchodzą chłodne dni, a to oznacza, że warto przypomnieć sobie receptury na szybkie rozgrzewające dania. My mamy dla was przepis na bardzo łatwo w przygotowaniu żurek na maślance. Sprawdźcie, jak go przyrządzić. Żurek na maślance - przepis Składniki: 1,5 litra maślanki

  • Kwiaty na balkonie w trakcie upałów - wypróbuj hydrożel

    chcemy cieszyć się pięknymi kwiatami na balkonie musimy zdawać sobie sprawę, że czeka nas ich częste podlewanie. W trakcie upałów surfinie powinno się podlewać nawet 2 razy dziennie. Aby pięknie i długo kwitły należy obrywać w całości przekwitnięte kwiaty oraz systematycznie nawozić rośliny. Chętnie

  • Chłodnik z botwiny na zimno idealny na upały. Jak go zrobić? Sprawdź

    Chłodnik z botwiny na zimno Przepis na chłodnik. Składniki: 1 litr bulionu warzywnego (lub ewentualnie drobiowego), 500 ml kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 pęczek botwinki, kilka buraków (2-3), sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1 łyżka octu winnego, 3 jajka ugotowane na twardo, pół pęczku koperku,