fasola
-
Gospodynie złapią się za głowę, jak zobaczą tą fasolową. Dodasz ten składnik, a wywołasz domowy galimatias
Kuchnia świata jest bardzo ciekawa, a każdy, kto choć trochę się nią interesuje musi spróbować tego dania. Ten przepis znany jest i w Polsce, lecz grecka wersja trochę się różni. Dodaje się do niej pewien charakterystyczny składnik, który może...
-
Dodaj ten składnik do zupy z fasoli szparagowej, a nie pożałujesz! To hit od Ewy Wachowicz
Aktualna pogoda to idealny czas na przygotowanie pysznej i zdrowej zupy z fasoli szparagowej. Przepis na nią pochodzi od guru polskich kulinariów - Ewy Wachowicz! Sprawdź, jakich składników potrzebujesz i wyczaruj w swojej kuchni wiosenny obiad dl...
-
Fasolka po bretońsku Magdy Gessler. Ta przyprawa będzie kluczem do idealnego smaku
Fasolka po bretońsku Magdy Gessler to pomysł na smaczny obiad pełen smaku i aromatu. Jej przygotowanie nie jest trudne. Wystarczy połączyć fasolę z kilkoma innymi składnikami i doprawić całość ziołami.
-
Aromatyczna i sycąca zupa fasolowa. Przepis babci pokochały wszystkie gospodynie i kucharki
Nic nie syci naszych brzuchów tak dobrze, jak mięso i rośliny strączkowe. Jeśli połączymy je w jednym daniu, możemy otrzymać przepyszny posiłek, którym najemy się na wiele godzin. Na taki obiad idealnie nada się aromatyczna zupa fasolowa. Przepis...
-
Fasolka po bretońsku daleka jest od ideału? Zagęść tym składnikiem, a będzie smaczna i treściwa
Fasolka po bretońsku przypomina rzadką breję i daleka jest od ideału? Banalnie prosty patent gwarantuje smaczny efekt, a wystarczy zadbać o proporcję lub dodać ten składnik. Zapomnij o zagęszczaniu mąką czy zasmażką, warzywny produkt to gwarancja...
-
Przepis na aromatyczną zupę fasolową. Poznaj sekretny składnik Ewy Wachowicz
Rośliny strączkowe to doskonałe źródło białka oraz błonnika. Jednym z najpopularniejszych strączków jest bezapelacyjnie fasola jaś. Jak przygotować zupę fasolową? Ewa Wachowicz wie, który składnik warto dodać, by zupa smakowała jeszcze lepiej....
-
Zupa fasolowa - przepis od babci Jasi. Żeby wyszła idealna, musi "trącać dymem"
Zupa fasolowa to klasyka babcinych obiadów, a jej smak z pewnością przywodzi na myśl miłe chwile. Przepis na zupę fasolową jest prosty, ale kluczem smaku jest odpowiednie mięso. Moja babcia zawsze mówiła, że "fasolówka musi trącać dymem" - czyli...
-
Zupa fasolowa może mieć głębszy smak. Wybierz odpowiednią wkładkę i zastosuj trik z majerankiem - będzie palce lizać
Zupa fasolowa to jedna ulubionych potraw Polaków, ponieważ jest tam wszystko, co lubimy - aromatyczny wywar, miękka fasola, boczek i mnóstwo przypraw. Jednak znamy pewien trik, żeby fasolowa była jeszcze smaczniejsza i jeszcze piękniej pachniała....
-
Fasolka po bretońsku - rozgrzewające danie jednogarnkowe. Klasyka gatunku z dodatkiem kiełbasy
Domowa fasolka po bretońsku to przepis na rozgrzewające danie jednogarnkowe idealne na chłodne, jesienne dni. Potrawa bazuje na prostych i smacznych produktach, a przygotowana w dużym garnku zaspokoi nawet największy głód. Polska klasyka gatunku...
-
Zupa fasolowa na jesienne chłody. Niezwykłego maku doda wędzonka i aromatyczna przyprawa
Zupa fasolowa to chyba jeden z najlepszych wyborów, jeżeli chodzi o obiad na jesień. Gęsta, aromatyczna zupa nie tylko błyskawicznie rozgrzewa, ale także dodaje energii i zapewni przyjemne uczcie sytości. Jak ją zrobić, żeby była przepyszna?...
- "Pierdnięcie mniszki". Pączki, które błyskawicznie znikają z talerza
- Przepis na pyzy. Wychodzą mięciutkie dzięki konkretnym proporcjom
- Z niedzielnego rosołu robię pyszną zupę. O pomidorowej nawet nie myślę
- Szklanka, mielone i ulubione dodatki. Mama błagała o dokładkę i przepis
- Rozgrzewa, wspiera metabolizm i układ trawienny. Zupa idealna na zimę
- Kleją zęby i uwalniają hormony szczęścia. PRL-owskie mordoklejki
- Prawdziwy czy sfałszowany? Szybki trik pszczelarzy na sprawdzenie miodu
- Banalny przepis na ciasto jogurtowe. Wyjdzie pyszne dosłownie każdemu
- E.Wedel z nową kampanią i loterią "Rozgryź podwójną naturę Pawełka i graj o kasę na przyjemności!"MATERIAŁ PROMOCYJNY PR
- Wege catering dietetyczny - bezmięsna dieta pudełkowa Reklama
-
Fasolka po bretońsku - przepisy. Jak zrobić danie w dwóch wariantach? Przepis babci i receptura bez mięsa
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Przepisy zwykle nieco różnią się od siebie, ale podstawowymi produktami są fasolka, kiełbasa lub boczek i koncentrat pomidorowy. Sycące jednogarnkowe danie można też przygotować w wersji bezmięsnej.
-
Szkodniki fasoli szparagowej - jak sobie z nimi radzić? Najlepsze ekologiczne metody
Szkodniki fasoli szparagowej - jak sobie z nimi radzić? Nad tą odpowiedzią głowi się wiele osób. Tym bardziej że szkodników atakujących tę roślinę jest wiele. Przedstawiamy więc najlepsze ekologiczne metody walki z tymi owadami.
-
Brownie z fasoli - ciasto bez mąki, które zawsze wyjdzie idealne. Zdrowsza wersja tradycyjnego deseru
Brownie z fasoli to zdrowsza wersja tradycyjnego czekoladowego ciasta. W przepisie nie ma mąki, dzięki czemu spokojnie mogą je jeść również osoby na diecie bezglutenowej.
-
Fasolka po bretońsku - ulubiony przepis Magdy Gessler. Restauratorka dodaje jeden wyjątkowy składnik
Ciepły, sycący posiłek na chłodne, deszczowe dni to właśnie fasolka po bretońsku - przepis Magdy Gessler jest prosty i łatwy do przyrządzenia, a przede wszystkim bardzo smaczny. Spróbujcie sami.
-
Zupa fasolowa - przepis jak za dawnych lat. Aby tradycji stała się zadość, pamiętaj o wymoczeniu fasoli
Zupa fasolowa, której przepis uwzględnia powszechnie dostępne składniki, to klasyczne polskie danie obiadowe. Fasola, jej główny składnik, tak jak i inne warzywa strączkowe (groch, ciecierzyca) jest znakomitym źródłem białka. Zupę fasolową gotuje...
-
Zupa fasolowa - przepis. Na wędzonce jest najlepsza, ale jeden trik z boczkiem pogłębi jej smak
Zupa fasolowa to świetna opcja obiadowa dla fanów konkretnych smaków i entuzjastów pożywnych i sycących posiłków. Przepis na zupę fasolową jest prosty, ale jest pewien sposób, by zamienić ją w prawdziwy rarytas. Porządnie podsmażony i chrupiący...
-
Powrót do dzieciństwa? Oto przepis babci na zupę fasolową, który przeniesie cię do dawnych lat
Dzieciństwo kojarzy się nam z beztroską i przepysznymi obiadami u dziadków. Gotowana często była zupa fasolowa. Przepis babci jest jednym z najciekawszych.
-
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tradycyjna receptura na tani i perfekcyjny obiad
Przepis na fasolkę po bretońsku jest chyba jednym z najłatwiejszych, jakie można znaleźć w książce kucharskiej. Danie wychodzi pyszne, a do tego jest niedrogie w przygotowaniu. Jak zrobić fasolkę po bretońsku?
-
Zupa fasolowa - przepis babci to hit tej zimy. Zdradzamy, jak ją zrobić
Rośliny strączkowe to nie tylko sycący dodatek do obiadu, lecz także bogate źródło białka dobroczynnie działające na nasze zdrowie, figurę i wagę. Jednym z najprostszych, a zarazem najbardziej lubianych pomysłów na danie bazujące na tych warzywach...
-
Zupa fasolowa - przepis babci Krysi robi furorę w redakcji. Jak ją zrobić?
Zupa fasolowa jest idealnym pomysłem na rozgrzewający obiad w zimne, pochmurne dni. Aromatyczna za sprawą wędzonki i przypraw jest bez wątpienia jedną z ulubionych zup Polaków. Najlepsza wychodzi oczywiście z przepisu babci, taka fasolowa nie ma...
-
Chodzi za tobą zupa fasolowa? Jeden składnik zapewni aromat wędzonki. Przepis babci
Zupa fasolowa to jeden ze smaków dzieciństwa. Pyszne i tradycyjne danie, które jest smaczne i bardzo pożywne. Przyrządzisz je bez trudu z przepisu babci. Znamy tą tajemną recepturę.
-
Smalec: zakazany w diecie tłuszcz czy przekąska dla każdego? Garść porad i przepisów
Niemal każdemu Polakowi smalec kojarzy się ze swojskim jadłem, przywodząc na myśl świeże pieczywo obficie posmarowane apetycznym tłuszczem i posypane aromatycznymi skwarkami. Smalec jest nie tylko doskonałym dodatkiem do chleba, ale również bazą d...
-
Jak długo gotować bób? Z czym go jeść? Jak mrozić? Oto letni poradnik bobowy
Bób, to kolejny produkt, który jest niemal symbolem lata. Z czym jeść bób? Ta odmiana fasoli jest smaczna na ciepło i na zimno. Może być dodatkiem do dań, ale też stanowić samodzielną przekąskę. Jak długo gotować bób? Prawdziwi smakosze mają na to...
-
Jak gotować bób i fasolę, żeby nie mieć problemów z brzuchem? Pomoże odpowiednia obróbka i kilka przypraw
Fasolka po bretońsku, zupa krem z groszku, młody bób czy pasta z ciecierzycy. Chyba większość ludzi uwielbia te pyszne potrawy. Niestety ich jedzenie często pociąga za sobą nieprzyjemne skutki w postaci bólu brzucha. Jest jednak kilka rzeczy, któr...
-
Zupa z fasolki szparagowej zielonej: jak zrobić? Sprawdzone przepisy
Jak zrobić zupę z zielonej fasolki szparagowej? To nic trudnego. Podajemy sprawdzone przepisy na zupę z fasolki szparagowej krem, na żeberkach i bez mięsa.
-
Fasola. Przepisy na dania z fasoli, z drogocennym białkiem w tle
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Wyjątkowo odżywcza i posiadająca wiele właściwości zdrowotnych. Warto zatem poznać kilka przepisów na dania z drogocennym białkiem w tle.
-
Jak ugotować fasolę jaś? Sprawdzone metody
Jak ugotować fasolę jaś, aby nie powodowała wzdęć? Warzywo to jest cennym źródłem składników odżywczych, mimo to rzadko pojawia się na naszych stołach, m.in. ze względu na możliwe dolegliwości, występujące po jego spożyciu.
-
Fasolka po bretońsku - jak to się robi? Mamy przepis i garść przydatnych porad
Fasolka po bretońsku to jedno z naszych ulubionych dań na zimne dni. Cóż lepiej rozgrzeje, niż gęsta potrawka z fasoli z dodatkiem mięsa w aromatycznym pomidorowym sosie? Jak zrobić fasolkę po bretońsku, by była najlepsza? Co zrobić jeśli jest za...
-
Sałatka meksykańska na dwa sposoby
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą może być doskonałą odpowiedzią na dwa pytania: co dziś na kolację? Co przygotować na przyjęcie? Jeśli więc brakuje ci pomysłów i szukasz inspiracji, sprawdź nasze przepisy na pyszną, doskonale skomponowaną...
-
Jak zrobić zupę fasolową? Prosty przepis na popularną zupę z fasoli
Zupa fasolowa, to tradycyjne, które powstaje danie na bazie uwielbianej w naszym regionie fasoli. Okazuje się jednak, że nasz kraj, to niejedyne miejsce serwowania tego typu specjałów. Jak zrobić dobrą fasolową? Prezentujemy wam proste wskazówki...
-
Zupa fasolowa - aromatyczna i sycąca
Zupa fasolowa to doskonała potrawa dla wszystkich, którzy lubią treściwe dania i tradycyjne smaki. To jedna z tych zup, po której nie trzeba przygotowywać drugiego dania - sycąca i dobrze doprawiona może stanowić pyszny, pełnowartościowy posiłek....