przystawka
-
Tatar - przepis na ucztê dla miêso¿erców. Wa¿na jest dobra wo³owina, ale nie tylko
Tatar to przystawka, która sympatiê miêso¿erców zyska³a za czasów ¶wietno¶ci barów typu "wódka i zak±ska". Jednak odpowiednio przygotowany tatar mo¿e byæ naprawdê wykwintnym daniem, którego nie powstydzi³aby siê najlepsza restauracja. Jak zatem...
-
Jajka z chrzanem w towarzystwie pysznych dodatków. Proste przepisy
Jajka z chrzanem to tradycyjna ¶wi±teczna przystawka. Ten wyj±tkowy smak mo¿na delikatnie z³agodziæ. Ró¿ne pomys³y na ¶wi±teczne dodatki prezentujemy poni¿ej.
-
Tortilla - przepis na ro¿ek pe³en niespodzianek
Tortilla to idealna przek±ska lub mini obiad, który przygotujesz w kilka chwil. Przepis na tortillê z tuñczykiem w roli g³ównej znajdziesz poni¿ej.
-
Sa³atka z ziemniaków - solo lub w duecie. Poznaj superprosty przepis
Sa³atka z ziemniaków to krótka liczba sk³adników oraz du¿e pole do podpisu dla kolejnych dodatków. Szukasz patentu na obiad lub syc±c± przek±skê? Sprawd¼ poni¿szy przepis.
-
Sa³atka z kurczakiem - Cezar w Twojej kuchni
Sa³atka z kurczakiem to co¶ znacznie wiêcej ni¿ zwyk³a przystawka. Cezar to tak naprawdê samodzielne danie, które idealnie pasuje do ka¿dej okazji. Szukasz pomys³u na lunch, lekki obiad lub kolacjê? Sprawd¼ poni¿szy przepis.
-
Mule. Jak je przygotowaæ i o czym pamiêtaæ?
Jak przygotowaæ mule? Ich delikatny smak bywa bardzo ceniony w kuchni. Nale¿y jednak bardzo uwa¿aæ, by przez zbyt d³ugie gotowanie nie straci³y swoich walorów. O czym trzeba pamiêtaæ?
-
Jakie przek±ski na zimno przygotowaæ na imprezê?
Jakie przystawki na zimno ciesz± siê powodzeniem na imprezach? Chcemy, aby przek±ski by³y ³atwe w przygotowaniu i smaczne. Kolorowy stó³ zachêca go¶ci do jedzenia i sprzyja dobrej atmosferze. Przek±ski na zimno, które pojawi± siê w trakcie...
-
Kulebiak - przepis na tradycyjny specja³. Najwa¿niejsze jest ciasto dro¿d¿owe. Jak je zrobiæ?
Kulebiak to pyszne danie, idealne jako dodatek do esencjonalnych bulionów czy czerwonego barszczu. Jego przygotowanie wydaje siê czasoch³onne i skomplikowane, ale przepis na kulebiak jest bardzo ³atwy. Sekret smaku tkwi w aromatycznym farszu i...
-
Sa³atka sylwestrowa Magdy Gessler. Ten trik zapewni efekt wow
Wielkimi krokami zbli¿a siê sylwester. Wielu z nas spêdzi ten dzieñ ze znajomymi w domu, a w kwestii imprezowych przek±sek - zda siê na swoj± inwencjê twórcz±. Doskona³± propozycj± na wyj±tkowy wieczór bêdzie efektowna sa³atka wed³ug przepisu Magd...
-
Le¶na polana - przepis na sa³atkê, któr± pokochasz. Jeden sk³adnik gwarantuje idealny smak
Le¶na polana to sa³atka, któr± najpierw zjada siê oczami, bo wygl±da naprawdê efektownie. Proste sk³adniki i niebanalny wygl±d sprawiaj±, ¿e to idealna sa³atka na rodzinne spotkania. Jak zrobiæ le¶n± polanê, ¿eby by³a smaczna? Najwa¿niejszym...
- Jak upiec ziemniaki w piekarniku, ¿eby by³y chrupi±ce? Tak wyjd± idealne
- Jak zrobiæ dobry farsz do krokietów? Tajemnic± jest jeden sk³adnik
- Czy bulion warzywny mo¿e odmieniæ wasze gotowanie? Mamy wyniki testu konsumenckiegoMATERIA£ PROMOCYJNY
- Zaczynaj± spychaæ jajecznicê w cieñ. Bêdziesz robiæ je co weekend
- Szybkie ciasto bez pieczenia? £ap przepis na Pociechê Proboszcza
- Przysmak z PRL- nie posmakowa³ Polakom. Mia³ byæ zamiennikiem miêsa
- Na ¶wiêta nie podam ¶ledzi. Zrobiê takiego ³ososia, ka¿dy siê zajada
- Je¶li rzadko jadasz owoce, nie rozwi±¿esz tego quizu. Pobijesz ¶redni±?
- Je¶li rzadko jadasz owoce, nie rozwi±¿esz tego quizu. Pobijesz ¶redni±?
- Masz kaszê i twaróg? W kilka minut zrobisz z nich genialne placuszki
-
Carpaccio wo³owe - jak wykonaæ tradycyjne bresaola carpaccio? Mamy sposób na w³osk± przystawkê
Carpaccio wo³owe to przystawka, która cechuje siê charakterystycznym smakiem. Pierwotnie carpaccio wykonywa³o siê z miêsa, chocia¿ najbardziej popularna jest jej wersja z pomidorem i mozzarell±. Jak wykonaæ w³oskie bresaola carpaccio?
-
Tatar ze ¶ledzi. Magda Gessler zdradza przepis na idealn± przystawkê - nie tylko na ¶wiêta
Przepis na tatar ze ¶ledzia da³ siê poznaæ dziêki najbardziej charyzmatycznej restauratorce w Polsce. Przepis Magdy Gessler na tatar ze ¶ledzia jest banalny, a efekt smakowy rewelacyjny. Chcesz zaskoczyæ swoich go¶ci podczas ¶wi±tecznych spotkañ?...
-
Przepisy z dyni. Jakie rozgrzewaj±ce potrawy mo¿na przygotowaæ z dyni?
Przepisy z dyni s± coraz bardziej popularne. Dynia nie kojarzy siê ju¿ tylko jako symbol Halloween, ale równie¿ jako warzywo bogate w cenne sk³adniki od¿ywcze i niezwykle smaczne. Zobacz, jakie pyszno¶ci mo¿esz przygotowaæ z dyni dla swojej rodziny.
-
Marynowane ¶ledzie po wiejsku. ¯eby wysz³y idealne nie zapomnij o wa¿nym kroku
Marynowane ¶ledzie po wiejsku to uwielbiany przez Polaków specja³, który regularnie go¶ci nie tylko na ¶wi±tecznych sto³ach, ale równie¿ podczas mniej oficjalnych uroczysto¶ci. Przepis na ten przysmak jest banalny, a ¿eby ¶ledzie wysz³y znakomite,...
-
Ciep³e przystawki na ¶wiêta: paszteciki, roladki itp. [PRZEPISY]
Ciep³e przek±ski na Bo¿e Narodzenie to dodatki, bez których nie obejdzie siê ¶wi±teczny jad³ospis. Które z nich powinny zago¶ciæ na naszym stole? Jakie przypadn± do gustu go¶ciom, którzy nie jedz± miêsa? Ciep³e przystawki na ¶wiêta to doskona³a...
-
Przystawki na imprezê potrzebne od zaraz? Te proste i tanie przek±ski przygotujesz w kilka minut [PRZEPISY]
Przystawki na imprezê to podstawa dziêki, której ka¿de spotkanie bêdzie udane. W internecie mo¿emy znale¼æ wiele propozycji, ale my przygotowali¶my dla was kilka najciekawszych. Szybkie, tanie i proste tak, aby móg³ je przygotowaæ ka¿dy. Sprawd¼,...
-
W³oska przystawka - prosta, smaczna i efektowna. Pomys³y na szybkie przek±ski ze s³onecznej Italii
La dolce vita z przyjació³mi, a mo¿e randka we dwoje? Bez wzglêdu na to z kim siê spotykasz w³oska przystawka mo¿e zmieniæ niezobowi±zuj±ce spotkanie w kulinarn± ucztê, któr± zachwycisz swoich go¶ci
-
Co zrobiæ z ciasta francuskiego? Mamy pyszne propozycje na s³odko i na s³ono [PRZEPISY]
Co zrobiæ z ciasta francuskiego? Ten wyj±tkowo uniwersalny produkt mo¿na dostaæ niemal w ka¿dym sklepie. Ciasto francuskie oszczêdza wiêc czas i daje mnóstwo mo¿liwo¶ci. Marzy Ci siê szybkie i pyszne ciasto lub syc±ce sakiewki? Sprawd¼ nasze...
-
Szparagi z boczkiem, czyli wy¶mienita przystawka do uroczystej kolacji i nie tylko
Szparagi z boczkiem to doskona³y wybór, je¶li chcesz zaskoczyæ swoich go¶ci niebanaln± przystawk±. Ich przygotowanie jest niezwykle ³atwe i nie zajmuje wiele czasu.
-
Szparagi w cie¶cie francuskim. Smaczna i elegancka przystawka na twoim stole [POMYS£Y]
Szparagi w cie¶cie francuskim to danie ³atwe, a jednocze¶nie bardzo efektowne. Do przygotowania go wystarczy kilka prostych sk³adników.
-
Sa³atka z pieczarkami. Sprawdzone przepisy na imprezow± przek±skê
Sa³atka z pieczarkami to pewniak w imprezowym menu. Prosta i wszystkim znana, zawsze dobrze komponuje siê z innymi przystawkami.
-
Jak upiec szynkê? Co zrobiæ, ¿eby by³a krucha i soczysta?
Sukces w du¿ej mierze zale¿y od jako¶ci miêsa a tak¿e od tego, ¿eby go nie wysuszyæ. Szynka pieczona w domu, w piekarniku bêdzie pyszna, je¶li skorzystasz z naszych kilku niezawodnych porad.
-
Szynka w galarecie - kilka sposobów na wielkanocne danie
Szynka w galarecie to popularne danie, które króluje na polskich sto³ach podczas ¦wi±t Wielkanocnych. Z powodzeniem sprawdza siê równie¿ podczas domówek i przyjêæ w niewielkim gronie jako niezobowi±zuj±ca przystawka. Przekonajmy siê, co kryje w...
-
Tatar z marchewki Magdy Gessler - klasyk w zupe³nie innym wydaniu
Tatar z marchewki z powodzeniem mo¿e zast±piæ tradycyjnego tatara przygotowanego z miêsa wo³owego. Jak go przygotowaæ? To wcale nie jest trudne. Sprawd¼cie, jak siê robi tatar z marchewki Magdy Gessler.
-
Przepis na roladê szpinakow± z ³ososiem
Rolada szpinakowa z wêdzonym ³ososiem to bardzo efektowne danie, które ¶wietnie sprawdza siê podane na przyjêciach lub na ¶wiêtach. Jest bardzo smaczna, piêknie wygl±da i, choæ na to nie wygl±da, wcale nie jest trudna do przygotowania.
-
Galaretka drobiowa, czyli nó¿ki w galarecie w odchudzonej wersji [PRZEPIS]
Pyszna galaretka drobiowa to ¶wietna przek±ska. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale równie¿ zdrowa. Mo¿emy zajadaæ siê ni± w ci±gu dnia albo postawiæ na stole, gdy urz±dzamy przyjêcie. Na pewno skusi nie tylko fanów klasycznych zimnych nó¿ek....
-
Tatar z ³ososia, czyli mniej tradycyjna wersja przystawki z surowym miêsem
Tatar z ³ososia to danie, które coraz ¶mielej wkracza na nasze sto³y. Czêsto spotykamy go w barach sushi, ale nie musi to byæ jedyna okoliczno¶æ jedzenia tej pysznej przystawki. Przygotujcie go wed³ug naszego przepisu i zaserwujcie swoim go¶ciom...
-
Pomys³y na menu sylwestrowe: przystawki i kolacja, którymi zachwycisz go¶ci
Zapraszaj±c go¶ci na sylwestra, gromadzimy pomys³y na sylwestrowe menu. Wiele zale¿y od charakteru imprezy i od tego, czy stawiamy na tañce, czy na biesiadowanie przy stole, a tak¿e od preferencji go¶ci
-
Jak zrobiæ roladê szpinakow±? Prosty i przyjemny przepis na pyszne roladê ze szpinakiem
Rolada szpinakowa to danie, które ³±czy w sobie parê elementów. Poza ¶wietnym smakiem charakteryzuje j± równie¿ wyj±tkowa prezencja. Dlatego w³a¶nie jest to doskona³a pozycja do przygotowania na uroczysty obiad czy kolacjê. ¦wietnie sprawdzi siê w...
-
Carpaccio wo³owe - jak przyrz±dziæ tê prost±, w³osk± przystawkê?
Carpaccio wo³owe jest jedn± z tych przystawek, które rzadko trafiaj± na polskie sto³y. A szkoda, bo to danie, które robi wra¿enie na go¶ciach, a przy tym jest niezwykle proste do przyrz±dzenia. Najwa¿niejsze, by zadbaæ o dobrej jako¶ci, ¶wie¿e miê...
-
Sa³atka ¶ledziowa warstwowa, czyli nieco inna wersja popularnej przystawki
Sa³atka ¶ledziowa warstwowa to danie czêsto spotykane na naszych sto³ach. Szczególnie chêtnie siêgamy po ten przepis podczas ¶wi±t, bo danie to przyrz±dza siê bardzo prosto i nie jest zbyt pracoch³onne. Przedstawiamy ³atwy przepis, nieco inny ni¿...
-
Jajka faszerowane tuñczykiem, czyli kolejna ods³ona wielkanocnej przystawki
Jajka faszerowane tuñczykiem to ciekawa propozycja na Wielkanoc. Po³±czenie tuñczyka z majonezem jest znane i lubiane przez wielu ludzi. Tak± przystawkê przygotowuje siê ekspresowo, wiêc warto przyrz±dziæ j±, gdy mamy niewiele czasu. Jak to zrobiæ...
-
Pstr±g w galarecie, czyli przepis na pyszn± przystawkê nie tylko od ¶wiêta
Pstr±g w galarecie jest daniem, które chêtnie przyrz±dzamy podczas rodzinnych wizyt, szczególnie w okresie ¶wi±tecznym. Ta przystawka cieszy siê du¿± popularno¶ci± w¶ród go¶ci i szybko znika z talerza. Jej przygotowanie wydaje siê byæ trudn± sztuk...
-
Jajka faszerowane awokado, czyli przepis na zdrow± wielkanocn± przystawkê
Jajka faszerowane awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy z ¿ó³tkami i majonezem. Poza walorami smakowymi, taka przystawka dostarcza nam te¿ wielu warto¶ci zdrowotnych. Nasza wersja faszerowanych jajek na pewno zaskoczy waszych go¶ci...
-
Kruche babeczki, czyli baza do s³odkich deserów i s³onych przystawek
Kruche babeczki, czyli tartaletki, to znakomity pomys³ na imprezow± przystawkê. Stanowi± idealny przyk³ad finger food, które sprawdzi siê na przyjêciu bez siedzenia przy stole, a do tego ¶wietnie smakuj± w wersji na s³odko i na s³ono. To, czym...
-
Jak zrobiæ jajka faszerowane? To efektowne danie jest prostsze ni¿ my¶lisz
Nadziewane jajka? Czemu nie! To ¶wietne danie nadaj±ce siê zarówno na wielkanocny stó³ jak i jako przek±ska na imprezê. To danie, przy którym mo¿emy pu¶ciæ wodze fantazji i utworzyæ dowolne nadzienia do jajek. Samo przygotowanie jajek jest równie¿...
-
Przystawki na imprezê. Szybkie i tanie przek±ski dla go¶ci
Co przygotowaæ na imprezê, kiedy czasu jest niewiele, ale chcemy zadziwiæ naszych go¶ci? Proste wybory s± zawsze najlepsze. W tym artykule poka¿emy wam jak przygotowaæ ciekawe przek±ski na imprezê w krótkim czasie oraz w ³atwy sposób. Zachêcamy wa...
-
Domowy pasztet z królika - jak przygotowaæ? Idealny przepis na przyjêcie
Pasztet z królika to prawdziwy przysmak, zw³aszcza gdy jest delikatny w smaku i umiejêtnie doprawiony. £atwo go dostaæ w sklepie, warto jednak po¶wiêciæ trochê czasu i przygotowaæ samodzielnie w domu. Bêdzie jeszcze lepszy!
-
Szczupak - jak przyrz±dziæ? Czym doprawiæ? Pomys³y na szczupaka
Szczupak to jedna z najbardziej po¿±danych ryb przez wszystkich wêdkarzy. Z tego du¿ego drapie¿nika mo¿na przygotowaæ pyszne potrawy. Tym razem proponujemy szczupaka sma¿onego, pieczonego oraz faszerowanego.
-
Jak zrobiæ pasztet z soczewicy? Przepis na pyszny pasztet idealny dla wegetarian
Pasztet z soczewicy to doskona³a alternatywa dla pasztetu miêsnego. ¦wietnie sprawdzi siê jako pyszny dodatek do kanapek lub sa³atek. Pasztety ro¶linne wcale nie musz± byæ gorsze od tych miêsnych. Czêsto s± bardziej aromatyczne i smaczniejsze z...