wieprzowina
-
Idealny pomysł na schab na obiad? Schab ze śliwką jest wykwintny i smakuje każdemu!
Jeśli szukasz prostego i efektownego przepisu, który zachwyci gości to wybierz schab na obiad. Takim przepisem może być schab ze śliwką, który smakuje wykwintnie i jest idealny na elegancki obiad z rodziną, świąteczny posiłek, czy spotkanie z...
-
Pieczona szynka wieprzowa na obiad to strzał w dziesiątkę. Ten sos podbije jej smak
Pieczona szynka wieprzowa to tradycyjne danie, które często trafia na polskie stoły od święta. Warto jednak przygotować pieczoną szynkę wieprzową na obiad. Sprawdzi się jako niedzielny posiłek z rodziną, a jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu...
-
Roladki schabowe- przepis na wartościowy obiad. Poznaj sprawdzoną recepturę!
Roladki schabowe z pieczarkami i kapustą w gęstym sosie to klasyczny obiad, który sprawdza się zawsze. Szukasz pomysłu na rodzinne spotkanie? Postaw na roladki schabowe w sosie o niezwykłym smaku i aromacie.
-
Jak zrobić polędwiczki wieprzowe na obiad? Proste przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem to pyszna propozycja na sycące danie obiadowe. Dziś mamy dla was dwie propozycje na przyrządzenie takiego dania. Sprawdźcie, jak zrobić polędwiczki wieprzowe na obiad.
-
7 listopada to Dzień Kotleta Schabowego. Jak go przyrządzić, by był idealny? Jest prosty sposób, dzięki któremu zawsze się uda
7 listopada to Dzień Kotleta Schabowego. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was kilka porad, jak przyrządzać kotlety schabowe i schab, by nie były za twarde. Jest bardzo prosty, domowy sposób, dzięki któremu zawsze wyjdą miękkie i soczyste.
-
Szaszłyki z boczkiem i szparagami - prosta i pyszna przekąska z grilla [PRZEPIS]
Szaszłyki to jedno z naszych ulubionych dań z grilla. Najpopularniejsze są chyba szaszłyki z kurczakiem i warzywami (zwykle cebulą, papryką i pieczarkami), ale można je również przyrządzać w wersji wegetariańskiej, np. z dodatkiem cukinii i...
-
Marynata do karkówki z grilla - pomysły
Marynata do karkówki z grilla jest równie ważna, co samo mięso, które wybieramy do przyrządzenia. Nadaje mu aromat, wzbogaca smak, sprawia, że jest bardziej soczyste. Jak zamarynować karkówkę na grilla? Przedstawiamy kilka propozycji.
-
Jak przygotować idealny bekon? Pamiętaj, by nie kłaść go na gorącą patelnię
Choć nie zajadamy się nim tak ochoczo jak Brytyjczycy czy Amerykanie, również i my lubimy dobrze przyrządzony bekon. Jak jednak go smażyć, by był idealny? Diabeł, jak to zwykle bywa, tkwi w szczegółach - nie wolno się spieszyć.
-
Pani Janina zdradziła nam swój patent na idealnie soczysty pieczony schab. "Ocet i patyczki do szaszłyków"
Na zimno, na ciepło, ze śliwką albo bez - pieczony schab w każdym wydaniu ma rzesze entuzjastów. To świetne danie na imprezę. Nam nasza czytelniczka, pani Janina, zdradziła swój sposób na to, by wyszedł idealny.
-
Czy można jeść surową wieprzowinę? To bezpieczne dla zdrowia? Wyjaśniamy
Tatar to danie z surowego mięsa, które jedni uwielbiają, a inni na samą wzmiankę o nim czują obrzydzenie. Najpopularniejszym mięsem do wykonania tatara jest wołowina, ale są też przepisy na tatar wieprzowy. A zatem czy można jeść surową wieprzowinę?
-
Ten przepis moja rodzina wyrywa sobie z rąk. Ciasto lekkie, aksamitne i obłędnie owocowe
-
Gdy stawiam ją na stole, wszyscy się na nią rzucają. Ta sałatka to królowa
-
Idą po Koronę Wodospadów! Zespół z Polski chce zdobyć dziesięć najwyższych wodospadów na świecieMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Dieta Małgorzaty Rozenek-Majdan. "To najlepszem co mogło się przytrafić"
-
Zapomnij o tej rybie w menu! Zawiera duże stężenie szkodliwego ołowiu
- Idealne kotlety wieprzowe. Wystarczy zastosować sprytny patent i dodać cebulę
- Te mięsne zawijańce są lepsze od niejednego kotleta. Zastąp nimi schabowe
- Te ogórki są sto razy lepsze od małosolnych. Wystarczy 15 minut
- Zapomnij o tradycyjnym przepisie. Ania Starmach robi małosolne w ten sposób
- Nietypowy apel na ulicach Rzymu. "Żadnego cappuccino po 12". To częsty błąd
-
Nie tylko kotlet, czyli schab na 7 sposobów
Choć zwykle ląduje na naszych stołach w postaci kotletów w panierce, da się z niego przygotować również inne pyszności. Oto 7 smakowitych pomysłów na wykorzystanie schabu.
-
Schab ze śliwką - jak zrobić to pyszne danie? Sprawdzi się nie tylko na święta
Schab ze śliwką to potrawa, którą bardzo często przygotowuje się na Boże Narodzenie lub inne uroczyste przyjęcie w gronie najbliższych. Smakuje doskonale podawany na zimno, ale może być również spożywany na ciepło. Sprawdź, jak zrobić schab...
-
Polędwiczki wieprzowe na dwa sposoby - proste, domowe przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to pyszny obiad, który na pewno zasmakuje tobie i najbliższym. Polędwiczki są bardzo smaczne - ta część tuszy wieprzowej w końcu uchodzi za najcenniejszą! Jak zrobić polędwiczki wieprzowe z grzybami?...
-
Zimne nóżki - wieprzowe i drobiowe. Klasyka dobra na każde przyjęcie
Zimne nóżki to jedna z ulubionych tradycyjnych potraw na naszych stołach. Pojawiają się na naszych stołach zarówno od święta, jak i na co dzień. Zawsze smakują doskonale. Jak przygotować zimne nóżki? Wszystko wyjaśniamy!
-
Prażuchy - przepis na doskonały dodatek do obiadu
Prażuchy to dla wielu z nas smak kojarzący się z dzieciństwem: rodzinnym domem lub kuchnią babci. Dzisiaj rzadko znajdują się one w restauracyjnych menu - może jedynie tam, gdzie serwowane są dania kuchni tradycyjnej. My uważamy, że tradycje...
-
Cevapcici - kotlety mielone na obiad. Prosto z Bałkanów
Cevapcici podane na obiad to doskonały sposób, by w chłodniejszy dzień zasmakować Bałkanów lub przypomnieć sobie wczasy w słonecznej Chorwacji. W tym, tak chętnie odwiedzanym przez Polaków kraju, cevapcici to jedna z najpopularniejszych i...
-
Gulasz wieprzowy - pomysł na tradycyjny obiad
Gulasz wieprzowy należy do najpopularniejszych pomysłów na obiad z mięsem w roli głównej. Lubi je większość mięsożerców! Nic dziwnego - miękkie, kruche mięso z aromatycznym sosem to prawdziwy przysmak. To pyszne danie doskonale syci po całym dniu...
-
Pyszne pyzy z mięsem - przepis na sycący obiad
Pyzy z mięsem bez wątpienia są dobrze znane wielbicielom tradycyjnej kuchni. W niektórych regionach Polski znane są jako cepeliny lub kartacze (mają wtedy bardziej podłużny kształt). Podstawą tego dania są ziemniaki - zarówno surowe, jak i...
-
Bekon - jak smażyć? Do czego dodawać? Pyszny sposób na śniadanie
Bekon to jeden z najpopularniejszych mięsnych dodatków do różnych potraw. Dobrze wysmażony, lekko chrupiący bekon to prawdziwy przysmak! To jeden z tych produktów, o których bardzo trudno zapomnieć, gdy wreszcie postawiamy przejść na dietę. Jakie...
-
Zupa ogonowa - dawny przysmak na twoim stole [PRZEPIS]
Zupa ogonowa nie jest już tak popularna jak kiedyś - zdecydowanie rzadziej gości na naszych stołach niż kilka lat temu. Choć niektórzy mogą mieć pewne opory przed przyrządzaniem wieprzowych lub wołowych ogonów, od razu zdradzamy, że nie warto! Zup...
-
Karkówka duszona - przepisy i pomysły
Karkówka duszona w sosie własnym lub z dodatkiem pysznych warzyw to doskonały pomysł na danie obiadowe, które bez wątpienia zasmakuje każdemu wielbicielowi apetycznych, soczystych mięs. Choć przygotowanie karkówki zajmuje trochę czasu, nie jest to...
-
Zrazy wieprzowe z sosem - kruche i apetyczne
Zrazy wieprzowe to doskonały pomysł na obiad dla każdego mięsożercy. Sekretem ich smaku jest nie tylko dobrze uduszone mięso, ale także apetyczne nadzienie, które ukryte jest w każdej porcji, a także aromatyczny sos dopełniający całą potrawę. Jak...
-
Zapiekanka makaronowa z szynką
Zapiekanka makaronowa z szynką to jeden z najprostszych przepisów na danie obiadowe, jaki można sobie wymarzyć. To jedno z tych dań, które po prostu nie może się nie udać. Nie dość, że jest proste, to również bardzo smaczne. Jak zrobić zapiekankę...
-
Zrazy ze schabu
Zrazy ze schabu to dobry pomysł na obiad, jeżeli znudziły nam się tradycyjne kotlety schabowe lub duszone mięso w sosie. Ta potrawa jest bardzo pyszna i soczysta, a z aromatycznym mięsnym sosem będzie naprawdę rewelacyjnym daniem głównym. Jak zrob...
-
Karminadle śląskie - co to jest? Jak się robi karminadle?
Karminadle to potrawa wywodząca się z kuchni śląskiej. Często mówi się, że to zwykłe kotlety mielone, jednak karminadle różnią się od nich pewnymi szczegółami przygotowania. Jak zrobić karminadle śląskie?
-
Wątróbka wieprzowa - zdrowa i smaczna. Jak ją przygotować?
Wątróbka wieprzowa to propozycja na obiad, którą powinniśmy odkryć na nowo! Koniec z uprzedzeniami rodem ze szkolnej stołówki - to danie, jeżeli jest dobrze przyrządzone, smakuje naprawdę wybornie. Jak przyrządzić wątróbkę wieprzową, by posmakował...
-
Danie jednogarnkowe dla całej rodziny - prosty przepis na gulasz z szynki wieprzowej
Gulasz z szynki wieprzowej przywołuje na myśl pyszne skojarzenia. Gęsty, długo gotowany, intensywny w smaku. To danie, które właściwie robi się samo. Jak przyrządzić je samodzielnie? Podajemy prosty przepis.
-
Kotlet mielony - nie taki zwyczajny. Kilka pysznych przepisów
Złocista panierka i miękkie wnętrze - nic dziwnego, że tak bardzo lubimy kotlety mielone. Tradycyjne wieprzowo-wołowe podane z ziemniakami i buraczkami? To też, ale tym razem polecamy wam również coś ciekawszego.
-
Jak zrobić schab pieczony? Prezentujemy wam przepis na schab z piekarnika
Schab pieczony to doskonały sposób na delikatne, soczyste i pyszne mięso na świąteczny stół (na przykład na Wielkanoc lub Boże Narodzenie). Tak przyrządzony schab możemy podawać na wiele sposobów. Przy tym jego przygotowanie jest bardzo proste. Ja...
-
Szynka gotowana - nie tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie
Szynka gotowana to doskonały sposób, by zastąpić tradycyjną wędlinę na świątecznym stole i nie tylko. Poza tym, że jest delikatna, krucha i bardzo smaczna, ma jeszcze jedną zaletę: to my decydujemy, jaki składniki się w niej znajdą i skąd będą...
-
Golonka w kapuście - mięsny przysmak
Golonka w kapuście to jedno z naszych ulubionych dań mięsnych. Pieczona czy gotowana, z dodatkiem świeżego chleba i musztardy smakuje chyba każdemu mięsożercy! Jak zrobić golonkę w kapuście? Polecamy przepis, który spodoba się każdej osobie lubiąc...
-
Golonka w piwie
Golonka w piwie to danie, które zachwyci wszystkich wielbicieli mięs. Dobrze przygotowana golonka jest aromatyczna, miękka i soczysta. Jak przyrządzić golonkę w piwie? Czy przygotowanie tego dania jest trudne? Sprawdźcie przepis!
-
Karkówka z grilla, czyli stały element wyjazdów na działkę
Karkówka z grilla jest nieodzownym elementem każdego przyjęcia w ogródku. Zwykle piecze się w towarzystwie kolorowych szaszłyków, plastrów bakłażana i marynowanych skrzydełek z kurczaka. Jak sprawić, by to nasza karkówka była pierwszym wyborem...