woda
-
Woda po gotowaniu makaronu - cenny składnik o wielu zastosowaniach. Dodaj ją do sosów albo ciast
Makaron często pojawia się w domowym menu jako dodatek do zup czy sosów. Niewiele osób jednak wie, że woda, w której go gotujemy, może mieć ponowne zastosowanie. Lista jest długa - woda świetnie sprawdzi się jako dodatek do innych potraw, ale nie...
-
Chcesz zaoszczędzić? Nie płucz naczyń przed ich umyciem. Marnujesz nie tylko czas, ale i pieniądze
Chcesz zaoszczędzić? Nie płucz naczyń przed ich umyciem w zmywarce. To mija się z celem. Jeśli boisz się, że twój sprzęt nie porodzi sobie z talerzami, na których pozostały resztki przyschniętego jedzenia, przetrzyj je kuchennym papierem. Nie musi...
-
Lemoniada arbuzowa - przepis na letnie orzeźwienie
Lemoniada z arbuza zaskakuje swoim oryginalnym smakiem i energetycznym kolorem. Lemoniada arbuzowa to kolejny świetny pomysł na orzeźwiający napój na lato. Możemy ją bardzo szybko przygotować na przyjęcie w ogrodzie lub kiedy tylko mamy ochotę na...
-
Jak zrobić zakwas na chleb? Cierpliwość, woda i jeszcze jeden składnik - to wszystko, czego potrzebujesz
Jak zrobić zakwas na chleb, żeby potem móc delektować się samodzielnie wypieczonym chlebem, z dodatkiem ulubionych składników? Jak go przygotować w domowych warunkach, kiedy nie dysponujemy specjalnym sprzętem kucharskim? Choć większość nie...
-
Co zrobić, żeby woda nie kipiała? Pomoże trik z drewnianą łyżką
Co zrobić, żeby woda nie kipiała podczas gotowania? Na szczęście łatwo temu zaradzić. Mamy dzisiaj dla was dwa przydatne triki, dzięki którym można zapobiec kipieniu. Sprawdźcie, co zrobić.
-
Dlaczego do espresso podaje się wodę? Lepiej wypić ją przed czy po kawie?
Dlaczego w wielu kawiarniach do espresso podaje się szklankę wody? Ten zwyczaj ma bardzo ważne uzasadnienie. Wyjaśniamy, o co chodzi o kiedy należy wypić wodę.
-
Marnowanie wody to nie tylko kapiący kran. Wyprodukowanie kilograma wołowiny zużywa 15 tys. litrów
Każdego dnia tworzymy tak zwany ślad wodny. Jest to suma zużytej przez nas wody. Potrzebujemy jej do prania, gotowania, mycia, picia. Marnujemy jej więcej, niż nam się wydaje. To nie tylko kapiący kran i za dużo wylanej wody podczas kąpieli. Setki...
-
Jak zrobić domowy izotonik? Prosty do przygotowania, a o wiele tańszy niż gotowce [PRZEPIS]
Domowy izotonik to świetna alternatywa dla sklepowych gotowców. Jest prosty do przygotowania, a większość - jeśli nie wszystkie - składniki potrzebne, by go zrobić, pewnie masz już w domu.
-
Dlaczego woda, którą nalaliśmy do szklanki wieczorem, rano smakuje dziwnie i czy można ją pić bez obaw? WYJAŚNIAMY
Wiele osób ma zwyczaj przygotowywania sobie szklanki wody na noc. Ta jednak już po kilku godzinach lub nad ranem smakuje zupełnie inaczej, jakby nieświeżo. Z czego to wynika i czy taka "odstana" woda jest bezpieczna dla naszego zdrowia?
-
Jak często powinno się czyścić butelkę wielokrotnego użytku? Ekspertka odpowiada
Chcąc uchronić planetę przed zanieczyszczeniem, staramy się coraz częściej zmniejszać ilość plastiku, zastępując go produktami wielokrotnego użytku. W tym celu sporo osób, zamiast kupować kolejne butelki wody, decyduje się na zakup np. butelek...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia. Wyjątkowo prosty przepis
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Teściowa robi je najlepiej. Tą metodą chrust będzie pulchny i chrupiący
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
- Dbaj o siebie naturalnie! Herbatki Herbapolu - dla wsparcia organizmu
- Średni koszyk zakupowy w 2022 roku podrożał o 12,5 proc.
- Słodko-słony karnawał. Gessler faworki je z wytrawnymi omastami
- Kluski leniwe - domowy rarytas, który przygotujesz z podstawowych składników
- Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Przepis na chrupiące i delikatne